Bicom Bioresonans

Allergibehandling med Bicom bioresonansterap är en behandlingsform som har använts sedan 1980-talet mot allergibesvär. Bioresonansterapi har dock använts mycket längre mot andra sjukdomar.

Idag används Bicom bioresonansterapi i ca 90 länder. Bicom används av läkare, terapeuter, tandläkare och veterinärer. Bicom finns på kliniker och sjukhus, 2012 användes bicom på 500 sjukhus i Kina. I sverige är det terapeuter som arbetar med Bicom och idag finns ca 70 kliniker runt om i Sverige.

Så här går det till 


Att hitta reaktioner
Man börjar med att fastställa ett referensvärde, ett ”normalvärde”. Värdet är bara giltigt vid detta tillfälle, eftersom det påverkas av personens dagsform. Det görs med en testpenna som är kopplad till Bicom, på en punkt på ett finger. På en mätartavla kan terapeuten avläsa värdet.

Därefter laddar man Bicom med ett ämne. Ämnet (som finns i en ampull) placeras i en bägare där Bicom kan läsa in frekvensmönstret. Bicom exponerar därefter patienten för ämnets frekvensmönster genom metallstaven som patienten håller i och det nya värdet läses av när man återigen håller testpennan mot punkten på fingret.

Genom att jämföra detta värde med referensvärdet ser terapeuten om det finns en reaktion mot ämnet eller inte. Förändrat värde betyder reaktion.


Behandlingen startar
Bicom omvandlar (förstärker, försvagar, inverterar eller filtrerar) frekvensmönster som kommer från ämnet som testas eller från patienten. Bicom producerar inga egna frekvenser. De ämnen som patienten visat reaktion mot vid testningen används i behandlingen. Frekvenserna förmedlas till patienten via sladdar med elektroder som placeras mot kroppen. Normalt används en mjuk platta utmed ryggen. Oftast förmedlas också frekvenserna från patienten till Bicom som anpassar behandlingen efter patientens reaktioner.

Själva behandlingstiden kan variera men är i genomsnitt cirka 30 minuter.

I vanliga fall behandlar man en gång i veckan.

Massage Gua Sha


Gua sha (uttalad gwa sha) är en gammal traditionell kinesisk medicin, där ett verktyg som vanligen är gjord av jade, ben eller horn skrapas över huden för att omdirigera energiflödet. Genom att frigöra den stagnerande energin, bryts den ner. Detta reducerar inflammation, ökar blodflödet och stimulerar lymfsystemet för att främja läkning i kroppen. Det är en enkel men rigorös teknik som har använts i århundraden för att behandla sjukdomar som feber, muskelsmärta och spänning, inflammation, kronisk hosta, bihåleinflammation och migrän.

Forskare har visat att gua sha orsakar en dramatisk ökning av cirkulationen i mjukvävnaderna under huden. Fördelarna med gua sha verkar inträffa efter att blodet har tagits upp till kroppens yta under behandlingen. När kroppen återabsorberar detta blod bryter den ner hemoglobin, som utlöser produktion och frisättning av HO-1 och dess katalysatorer: bilirubin, biliverdin och kolmonoxid. Dessa potenta kemikalier bekämpar infektion, inflammation och ett antal andra sjukdomar.

Vad är hälsofördelarna med Gua Sha?

Genom att öka immunförsvaret och minska inflammationen hjälper gua sha mot:

 • Smärta och styvhet
 • Feber och chill
 • Nacke och ryggsmärta
 • Influensa och bronkit
 • earaches
 • Migränhuvudvärk
 • Allergisk inflammation
 • Astma, hosta och väsen
 • Illamående

Genom att främja HO-1-produktion, läker gua sha också kroniska och akuta tillstånd som involverar inre organ. Det kan hjälpa vissa autoimmuna störningar.

Under behandligen kan lätta eller kraftigt röda märken uppstå, även blåmärken som försvinner efter några dagar.Koppingmassage


Under cuppingmassage flyttas kopparna runt och glider över din hud som en form av massagebehandling. Massage Cupping kan också använts för viktminskning och celluliter. Vi använder silikonkoppar för den här massagen eftersom dessa är mjukare och mer flexibla vilket gör att dem lättare glider över kroppen.

Detta är en torr variant, dvs oblodig.

Cuppingmassage förbättrar cirkulationen och det lymfatiska flödet. Cuppingmassage är bra vid smärta och stress


Hot Stone Massage

Hot Stone Massage är en varm avkopplande behandling som inte gör ont som klassisk massage där man trycker mycket hårdare. På många bilder ser man stenar som ligger på ryggen och det är lätt att man tror att det är så det går till. Stenarna värms i vattenbad och används tillsammans med olja och traditionell massageteknik. Behandlingen går djupt då musklerna får bindväven att slappna av. Stenarna ligger sålunda inte still på ryggen. Jag använder speciella basal stenar, vulkanstenar som av naturen är slipade över lång tid. Förutom en djup massage kan Hot Stone Massage ge många en emotionell och psykisk upplevelse. Hot Stone massage sätter fart på cirkulationen och minskar smärta. Hjälper sömn och tar bort stressIntutiv massage

Skanning med E.I.S

EIS har utvecklats i Frankrike av läkare, fysiker, matematiker och dataexperter. Idag är detta den enda metod som bara efter några minuter kan ge en total bild av funktionen hos organ och system i kroppen.
Skanningen analyserar 69 olika fysiologiska parametrar i människokroppen och används av både terapeuter och läkare. De obalanser i kroppen som svaret ger analyseras i relation till levnadsstilen. EIS ger en bild av hur kroppen mår och olika funktioner eller obalanser kan vara kopplade med flera orsaker.

Utifrån de resultat som kommer fram från skanningen gör vi en analys och ger förlag till åtgärder. Genomgång och behandlingsplan tar ca 1 timme.

CE 0459 Class IIa - Europeiskt certifikat för medicinsk användning.
Med IIa menas att inte bara legitimerad personal får använda denna.
CSA Class 8750 81 / 875001- Kanadensiskt och amerikanskt medicinskt certifikat.

Detta visar scanningen

  • Alla organ visas ingående i 3D format och här kan man hur organen mår och analys görs vid obalanser.
  • Hormoner
  • Ph – värde
  • Ämnesomsättning
  • Vitaminstatus
  • Mineralstatus
  • Kotor
  • Matsmältning
  • Lymfsystemet
  • Kärlsystem
  • Signalsubstanser
  • kolesterol
  • Vätskebalans i och utanför celle